Kleine geste met een grote impact

Poetsdienstgeste

Sara is al 8 jaar de vaste poetshulp van Willem in zijn gezellige huis. Elke week vliegt Sara als een echte ‘miss proper’ doorheen de woning van Willem, maar het gaat verder dan enkel poetsen. Hun band is doorheen de jaren alleen maar sterker geworden en uitgegroeid tot een warm verhaal.

Ze kunnen van elkaars gezicht aflezen hoe het gaat. Bij een slechte dag is er ruimte voor een luisterend oor, troost en wat goeie raad. Ze hebben geen geheimen voor elkaar. Zo hebben ze doorheen de jaren enkele tegenslagen gehad, waarbij ze een grote steun waren voor elkaar.

Daarnaast maken ze ook graag ruimte voor een goede portie humor. Sara en Willem maken beiden graag ‘leute. Ze hebben geen schrik om elkaar soms eens ‘den duvel aan te doen’. Dat ze graag lachen en mekaars humor kunnen smaken, was doorheen het gesprek meermaals merkbaar. Na al deze jaren spreken ze vol lof over elkaar en om het in de woorden van Willem te zeggen ‘nee, ze zijn elkaar nog altijd niet beu’Willem gaat dagelijks eten in het woonzorgcentrum. Als Willem niet op zijn vaste uur terugkomt, maakt Sara zich al zorgen, want af en toe durft hij eens blijven plakken voor een babbeltje. Willem weet dat Sara zot is van mayonaise. Als er mayonaise bij het eten is, neemt hij een potje mayonaise mee speciaal voor Sara. Hieraan zie je hoe goed ze elkaar kennen en hoe goed ze zorgdragen voor elkaar. Sindsdien moet Sara haar maaltijdcheques niet meer gebruiken om mayonaise kopen. Willem zorgt dat haar voorraad aangevuld blijft. Voor Willem is Sara niet enkel zijn poetshulp en ook omgekeerd is Willem meer dan gewoon een klant voor Sara. Ze voelt zich daar kind aan huis en Willem zegt dat hij ‘hartzeer’ zou hebben, moest Sara niet meer gaan. Sara bewijst dat tikkeltje meer met deze mooie band en daarom zetten we dit hartverwarmende verhaal graag even in de kijker!