Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotee wint zorgaward Thuiszorgorganisatie van het jaar

Kotee werd uitgekozen als thuiszorgorganisatie van het jaar door de jury van Zorg Magazine!

Op donderdag 18 april vond naar jaarlijkse gewoonte de award uitreiking Zorgwerkgever van het Jaar van Zorgmagazine plaats - een event waarbij zorgorganisaties die uitblinken, in de kijker worden geplaatst, en de knapste koppen van de zorg samenkomen.

Kotee won daarbij de award voor Thuiszorgorganisatie van het jaar! Minister Frank Vandenbroucke overhandigde de trofee met de woorden: 'Een thuiszorgorganisatie die zeer consequent, bijna compromisloos de klant centraal zet. Niet met eenmalige stunts, maar door met uitmuntende gerichtheid naar de zorgbehoevende dagelijks te injecteren in de werking."

Als dat geen prachtig compliment is en een mooie bekroning voor onze kleine gestes en ons warm verhaal.

We streven er immers naar pal in de leefwereld van de mensen te staan. Dat doen we aan de hand van ‘kleine gestes’, zoals eenzame cliënten mee op maaltijdronde nemen, zodat ze het huis uit komen. Daarnaast wordt er sterk ingezet op de signaalfunctie van de thuiszorgprofessionals. Medewerkers worden opgeleid om ‘kwetsbaarheden’ te detecteren.   

We proberen echt te luisteren en in te spelen op noden en wensen van cliënten en bewoners. Onze Kotee Coaches (maatschappelijke werkers die de klanten ondersteunen bij financiële situaties of andere zorgvragen, nvdr) zijn daarbij cruciaal. Door hen in te zetten weten we dat we steeds attent zijn voor wat er leeft bij de klanten en zal dit ook steeds zorgen voor een betere zorgverlening.