Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotee's kleine gestes

Kotee's kleine gestes

Kotee is als thuiszorgdienst altijd bij jou "in de kotee". Dit betekent ook: de tijd nemen om te luisteren, een babbeltje te slaan en te blijven zoeken naar hoe we met kleine zaken jouw leven nog aangenamer kunnen maken.

Al die kleine moeites noemen we bij Kotee de “kleine gestes”: kleine dingen die een verschil maken. Door aan iedere dienstverlening een extra meerwaarde te koppelen, willen wij dat tikkeltje meer bieden.

Enkele voorbeelden van onze kleine gestes lees je hier:

In april vond onze eerste 'kere ke were' plaats. Een nieuwe 'dienstverlening' waarbij we klanten die dat wensen eens meenemen naar nostalgische plekken van vroeger die ze graag nog eens willen terugzien: Een ouderlijk huis, een vroegere school,...

Suzanne was de eerste klant die hier graag eens gebruikt van wou maken. Samen met vrijwilligster Katrien bezocht ze Dominiek Savio, het klooster van Gits, het verblijf van haar schoonbroer in WZC Ter Linde en het vroegere huis van haar zoon.

Geef toe, daar wordt een mens toch warm van. Leuk dat we Suzanne deze mooie namiddag konden bezorgen. Dikke merci aan onze vrijwilliger Katrien!

Sara is al 8 jaar de vaste poetshulp van Willem in zijn gezellige huis. Elke week vliegt Sara als een echte ‘miss proper’ doorheen de woning van Willem, maar het gaat verder dan enkel poetsen. Hun band is doorheen de jaren alleen maar sterker geworden en uitgegroeid tot een warm verhaal.

Ze kunnen van elkaars gezicht aflezen hoe het gaat. Bij een slechte dag is er ruimte voor een luisterend oor, troost en wat goeie raad. Ze hebben geen geheimen voor elkaar. Zo hebben ze doorheen de jaren enkele tegenslagen gehad, waarbij ze een grote steun waren voor elkaar.

Voor Willem is Sara niet enkel zijn poetshulp en ook omgekeerd is Willem meer dan gewoon een klant voor Sara. Ze voelt zich daar kind aan huis en Willem zegt dat hij ‘hartzeer’ zou hebben, moest Sara niet meer gaan. Sara bewijst dat tikkeltje meer met deze mooie band en daarom zetten we dit hartverwarmende verhaal graag even in de kijker!

Een kleine geste zit soms in een klein...boekje!

De boekenruilkast in de wijk aan JEUN Ten Elsberge had na enkele jaren zijn beste tijd wel gehad. Gelukkig is onze klusman Emmet bijzonder creatief en ging hij de uitdaging aan om een nieuwe kast te bouwen. Wat een mooi resultaat! Zo kunnen de buurtbewoners opnieuw naar hartenlust boeken uitwisselen. Dankjewel Emmet!

Jarig? Dit "traktaartje" komt je richting uit!

Onze maaltijdbezorgers vergeten geen enkele verjaardag en zorgen steeds voor een leuk "traktaartje" bij de levering van je warme maaltijd. Leuk toch?

Naar aanleiding van ‘Wereld Radio Dag’ brachten wij een bezoekje aan Oswald, een bewoner van onze assistentiewoningen, Zilverschoon. Oswald is een grote muziekliefhebber en heeft een mooie installatie bij hem thuis staan. Hij verdiept zich graag in de alternatieve muziek, zoals Zuid-Amerikaanse muziek (Reggae, Cha cha cha), Western muziek (Cowboy-muziek), Hawaiaanse muziek… Zo zijn Bob Marley en UB40 geen vreemden voor hem. Dus zet je radio vandaag maar wat luider & don’t worry, be happy!

De koks Frederik en Evelien van onze dienst maaltijden aan huis hebben op Lichtmis pannenkoeken gebakken voor de collega’s. Het heeft hen allen enorm gesmaakt!

70-jarig huwelijk gespot! Wat een bijzondere moment zo'n platina huwelijk! Vorige week mochten we dit koppel trakteren op een "babbelgebakje"! Wat een mijlpaal! Via deze weg nog eens een dikke proficiat!

We slaan met verschillende partners de handen in elkaar omtrent de lege brooddozen problematiek bij middelbare scholieren. Voor dergelijke warme projecten stellen wij maar al te graag onze keuken ter beschikking. Samen maken we werk van verandering! 

Gisteren versierden enkele enthousiaste Kotee-medewerkers een kerstboom bij enkele klanten thuis. Wat extra sfeer en gezelligheid in deze donkere winterdagen. Voor veel mensen in het halen en het versieren van een kerstboom niet zo makkelijk meer. Met Kotee willen we daar verandering in brengen en zo een beetje gezelligheid binnenbrengen in de woonkamers van onze klanten.

Deze klant van de maaltijden aan huis heeft thuis een sjoelbak staan. Hij vroeg al eventjes aan onze maaltijdbedelers of ze niet eens samen met hem wilden spelen.

Onze chauffeurs Mirella en Emma spraken af om beurtelings de dinsdag kort wat tijd te maken voor een partijtje. De klant maakte meteen een mooi schema op... Dat de beste mogen winnen!

Maaltijdbedeler Christine vernam dat onze klant Willem slechtziend is en moeite heeft met boterhammen klaarmaken. Speciaal voor Willem smeren wij nu elke week zijn boterhammen bij ons in de keuken. De boterham met smeerkaas voor 's avonds leggen we steeds bovenaan in de doos, zodat hij die eerst opeet. De boterham met confituur voor 's morgens stoppen we onderaan en in een folie, zodat Willem goed het verschil voelt

Onze chauffeurs van de maaltijden zijn weer volop in de weer om te blijven eten bij de klanten. Iedere klant van de maaltijden kan als hij of zij dit wenst de chauffeur vragen om eens mee te blijven eten en eens gezellig bij te babbelen.

's Ochtends maken de koks dan niet enkel een maaltijd voor de klant, maar ook eentje voor de medewerker. De chauffeur neemt dan een picknickmand met alles wat je nodig hebt voor een heerlijke maaltijd en een gezellige babbel.

Andreas was z’n ganse carrière verkoper van vrachtwagens en bussen bij Mercedes en moest indertijd veel de baan op. Iets wat nu jammer genoeg niet meer mogelijk is. Toen maaltijdbezorger Christine vernam dat Andreas dit erg miste, besloot ze om hem geregeld mee te nemen op ronde. Andreas gaat sindsdien geregeld met haar mee, en hij geniet er steeds met volle teugen van. En ook Mia is enthousiast: “Het is zo leuk als je die mensen wat ziet opfleuren en daar doen we het toch telkens voor hé.”

Yaser (roepnaam: Diego) is sinds juni 2022 poetsman bij Kotee en overigens reeds de 5de poetsman in onze poetsdienst. Diego liet ons onlangs weten dat hij “thuis” is in Kotee, en dat betekent voor ons heel veel, want het was voor hem geen gemakkelijk parcours.

Diego is geboren in Afghanistan, is getrouwd en heeft 6 kinderen. In Afghanistan werkte hij jarenlang als apotheek assistent in een ziekenhuis, maar moest door de Taliban op de vlucht. Sinds 2011 is hij in België en bleef hij niet bij de pakken zitten. Hij studeerde Nederlands, volgde een kookopleiding, ging sporten en hij heeft reeds heel wat werkervaring in de regio opzitten.

Ondertussen is Diego als poetsman bij ons werkzaam. Diego straalt in zijn job en doet het heel graag  omdat hij zo veel mensen kan helpen en iets goeds kan doen voor hen.