Woonassistentie Maison Aiméé stopgezet

maison aimée

Met het project Maison Aimée bracht buurtontwikkelaar Matexi een kleinschalig project met erkende assistentiewoningen in Moorslede op de markt. Matexi heeft beslist om de assistentieflats om te vormen tot 14 klassieke appartementen met één of twee slaapkamers. Hiermee willen ze ook een antwoord bieden op de vraag naar energiezuinige nieuwbouwappartementen in die regio.

De bewoners kunnen echter blijven genieten van een gezellige gemeenschappelijke ruimte, die uitgeeft op de binnentuin, voor bijvoorbeeld een barbecue of burendrink. Maison Aimée zal voortaan ook bewoners jonger dan 65 jaar kunnen aantrekken, wat de sociale interactie moet versterken.

Eind juni 2022 stopt Kotee dan ook met de uitbating van de woonassistentie in Maison Aiméé. We laten er onze klanten uiteraard niet in de steek. Ze kunnen een beroep blijven doen op onze thuiszorgdiensten indien ze dit wensen. Dit zal echter niet langer georganiseerd worden vanuit het complex zelf via de woonassistent, maar wordt opgenomen in de reguliere werking van Kotee. Onze brede waaier aan thuisdiensten - zoals maaltijden aan huis, poetsdienst, klusdienst en ook thuisverpleging - biedt de inwoners nog steeds een oplossing op maat.

Share this page: